SEO bureau Barneveld

Marketing waar jij beter van wordt

GESCHREVEN OP 17 FEBRUARI 2020 DOOR
FRANK KOOT

Ben je op zoek naar een SEO bureau in de regio Barneveld? SEO is erg belangrijk om online op te vallen. Maar wat is dit precies en hoe richt je dit in? Lees hier meer en ontdek wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen.

Ben je op zoek naar een SEO bureau in de regio Barneveld? SEO is erg belangrijk om online op te vallen. Maar wat is dit precies en hoe richt je dit in? Lees hier meer en neem contact met Buro Koorts op voor meer informatie!

Waarom is SEO belangrijk?

Steeds meer bedrijven laten zich online van hun beste kant zien. Voor jou is het dus ook van belang om online op te vallen. Een manier om dat te doen is door SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Dit kunnen we uitleggen als: het verbeteren van je website om beter gevonden te worden in de zoekmachines. Voorbeelden van zoekmachines zijn onder meer Bing en Google. Hoe beter je gevonden wordt, hoe meer bezoekers je op je website krijgt. En dat biedt kansen!

Hoe kun je je SEO verbeteren?

Wanneer je website bepaalde elementen bevat, word je beter gevonden. Zoekmachines als Bing en Google kijken namelijk naar bepaalde factoren wanneer zij je website scannen. Een goede website bevat onder meer deze elementen:

  • Waardevolle en relevante tekst voor de lezer
  • Regelmatig gebruik van de juiste zoekwoorden
  • Link building
  • Een nette verzorgde META-beschrijving

Wanneer je website aan deze elementen voldoet, zal deze beter en sneller gevonden worden in Google en andere zoekmachines. Wat je kunt doen aan bovenstaande punten leggen wij graag uit.

Een waardevolle en relevante tekst voor de lezer

Een pagina op je website moet een goede inhoud hebben. Zoekmachines kijken namelijk naar wat de gebruiker zoekt en laat daarbij de meest relevante websites en pagina’s zien. Het is dus van belang dat wat je vertelt ook degelijk van waarde is. Verder kijkt Google ook naar je zoekwoorden.

Wat zijn zoekwoorden? Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een fietsenwinkel in Barneveld, zou jouw zoekwoord in Google ‘Fietsenwinkel Barneveld’ kunnen zijn. Als je als fietsenwinkel jouw website goed hebt ingericht en dit zoekwoord terug laat komen in je tekst, heb je meer kans om bovenin Google te staan. Maar kijk wel uit: gebruik je te veel ‘fietswinkel Barneveld’, dan verliest de pagina de leesbaarheid, wat zorgt voor minder relevantie. En daardoor een minder goede Google positie.

Jouw website moet dus de juiste woorden hebben, maar moet ook relevant zijn. Google laat haar gebruikers namelijk niet de eerste de beste fietswinkel zien, maar degene met de meeste toegevoegde waarde en relevantie. Daarnaast kijkt Google ook naar de structuur van je pagina’s.

Link building

Verder wordt er bij een webpagina ook gekeken naar het aantal links dat je gebruikt. Hoe meer links je gebruikt, hoe beter Google jouw pagina kan indexeren. Gebruik je te veel links, dan zal Google dit ook opmerken. Te veel links gaan namelijk ten koste van de leesbaarheid. Dit is weer nadelig voor je Google positie. Het is dus zaak om de goede balans te vinden.

Naast het aantal links wordt er ook gekeken naar welke links je gebruikt. Zo zijn er links die je binnen je eigen website houden. Ook zijn er links die verwijzen naar een externe pagina. Google vindt het belangrijk dat beide gebruikt worden. De links die je gebruikt moeten ook weer relevant zijn en toegevoegde waarde hebben. Link je dus als fietsenwinkel naar de lokale bakker, dan heeft dit weinig toegevoegde waarde. Link je naar een pagina over ‘’waarom fietsen goed voor de gezondheid is’’, heeft dit toegevoegde waarde voor de zoeker.

Een nette en verzorgde META-structuur

Een META-structuur is wat er overblijft als je de structuur van je website en de foto’s weglaat. Wat overblijft, is veelal tekst en codes. Dit zijn bijvoorbeeld titels, links en URL’s. Een goede META-structuur is belangrijk omdat Google gebruik maakt van zogenaamde ‘’robots of spiders’’. Deze robots scannen jouw website om zo voor de zoeker het meest relevante resultaat weer te geven. Een nette en verzorgde META-structuur zorgt ervoor dat deze robots je sneller en makkelijker vinden. Wanneer je dit dus goed op orde hebt,  zal je sneller gevonden worden in de zoekmachines.

Meta beschrijving in Google

Buro Koorts: hét SEO bureau regio Barneveld!

Buro Koorts is hét SEO bureau in de regio Barneveld. Wij willen jou graag helpen om te groeien en SEO speelt hier een belangrijke rol bij. Maar ook voor offline marketing ben je bij ons aan het juiste adres. Wij doen er namelijk alles aan om jouw bedrijf beter te maken, wat hiervoor ook nodig is.

Al sinds 2009 werken wij succesvol samen met OOHA Media uit Barneveld. Mede dankzij deze uitstekende samenwerking groeide OOHA Media explosief, van lokaal naar landelijk.

Wil je ook je SEO uitbesteden?

Neem gerust contact met ons op als je je SEO wilt uitbesteden. Je vindt ons marketingbureau aan de Darwinstraat in Ede. Heb je nog vragen over SEO of ben je nog niet helemaal overtuigd? Kom een keer langs voor koffie!

Over Frank

Met creatieve ideeën ondersteun ik mijn collega’s een paar uur in de week. Dat doe ik met veel plezier. Ik kijk met een andere bril naar de klanten van Buro Koorts en kom met inspiratie, tips en vernieuwingen om klanten vooruit te helpen. Bij Buro Koorts breng ik wat ik leer tijdens mijn studie direct in de praktijk.

Buro Koorts voorkomt dat we stil komen te staan

De stalen deuren van De Rooy zijn een hit. De omzet van dit familiebedrijf is in enkele jaren verdrievoudigd. Wat is er precies gebeurd? Naast dat De Rooy een prachtig product heeft en het juiste moment zich aanbood, hielpen wij dit familiebedrijf door in te zetten op marketing. Het aantal leads nam toe, de conversie steeg en het offertetraject verloopt soepeler.

> Lees verder

Marein de Rooy

Skyliner schakelt opnieuw onze hulp in

Buro Koorts werkt al sinds 2011 voor Skyliner. In 2011 kwam Skyliner naar ons toe met de vraag of wij wilden meedenken over de lange termijn strategie voor het bedrijf. Dit hebben we met veel plezier en succes gedaan. Eind 2018 besloot Skyliner om een duidelijker onderscheid te maken tussen de diensten van haar twee werkmaatschappijen Skyliner Automatisering B.V. en Skyliner Software B.V. en opnieuw schakelden ze onze hulp in.

> Lees verder

Arno Skyliner

Buro Koorts zet plannen om in concrete acties

INM adverteerde offline, maar deed verder niets aan hun online zichtbaarheid. Ze zagen om hen heen dat concurrenten online actief werden en realiseerden zich dat het toch echt essentieel werd om hierin mee te gaan. En zo kwamen ze bij Buro Koorts. Inmiddels werken we alweer sinds juni 2017 samen met INM en hebben we mooie resultaten bereikt. We spreken Wouter Burgerhart, mede-eigenaar van INM over zijn ervaringen met Buro Koorts.

> Lees verder

Wouter Burgerhart

Productiviteit tegenover creativiteit, wat is waardevol?

Productiviteit en creativiteit zijn elkaars tegenpolen. Dit gaat soms niet samen! Om creatief te zijn, is het soms belangrijk om niét productief te zijn
E-mail nieuwsbrieven

E-mail nieuwsbrieven: interessant of irritant?

E-mail nieuwsbrieven, we kennen ze allemaal. Vind jij ze irritant of interessant?
Je doelen meten in Analytics

Google Analytics 4: drastische wijziging

Google Analytics 4 komt eraan als vervanging van Google Analytics. Maar wat is Google Analytics 4? Wij vertellen je alles wat je moet weten.
Wat staat er in een marketingcommunicatieplan?

Marketingbureau inschakelen, of een marketeer in dienst?

Schakel je een marketingbureau in of neem je een marketeer in dienst? Ik vertel je daarover meer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!