Spring naar content

Waar zit jouw pit?

Het was weer eens zover. Dagen liep ik na te denken waar ik een blog over zou moeten schrijven. De inspiratie ontbrak, omdat ik nadacht over wat ik wilde delen. Wat wil jij lezen? Wat draagt nu bij aan de ontwikkeling van de lezer?

Waar Zit Jouw Pit

Gepubliceerd op 21 januari 2016 • 2 minuten leestijd

Ik vroeg mezelf af wat mij nu beweegt om iets te lezen. De conclusie was dat de kern me moet me raken en me tot denken aanzet. Dat maakte het niet minder ingewikkeld om tot een blog te komen.

Ontwikkelen

Toevallig las ik een gedicht terug dat ik medio 2013 met iemand besprak als metafoor voor een workshop. Voor mij gaat het gedicht over kernwaarden en wat je ermee doet. In mijn vorige blog schreef ik dat toeval niet bestaat maar dat het Serendipiteit heet. Na het lezen van het gedicht besefte ik me dat het een rode draad is in wat ik persoonlijk nastreef en wat we met Buro Koorts doen. Ontwikkelen.

Om te kunnen ontwikkelen moet je het om te beginnen willen én je moet je ervoor open stellen. Dat geldt ook voor je bedrijf. Wat is de kern van je bedrijf, wat beweegt je? Als je dat antwoord weet kun je het in je businessmodel integreren en gebruiken richting jouw stip op de horizon.

Het gedicht van Alet Boukes wil ik dan ook graag met je delen. Ik hoop dat het jou ook inspireert. Laat je me weten ‘waar zit jouw pit?’

ONTWIKKELEN

Is

jezelf van ingewikkeld

ontdoen.

Als alle wikkels

afgewikkeld

zijn

blijft

je kern over

zoals bij een vrucht

de pit,

van waaruit alles

ooit

begonnen is

en waarmee

alles ook

altijd

opnieuw

kan beginnen.

Ontwikkelen

is op zoek gaan

naar

de kern

van waaruit je leeft.

Wie ben je?

Wat beweegt je?

Hoe sta je

in het leven?

Ontwikkelen

is antwoord,

jouw antwoord

aan de toekomst geven.

 ©2010 Alet Boukes, stadsdichter Zwolle

Nieuwsgierig geworden? Laten we eens een kop koffie drinken!

Herman Koot

Laten we eens kennismaken!

Plan een afspraak

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Pas hieronder je voorkeuren aan en klik vervolgens op OK om akkoord te gaan met deze cookies.

Cookie settings